Heb jij in je werk te maken met hoogbegaafdheid? Er zijn veel misverstanden over dit concept. Is die leerling in jouw ogen wel zo “slim”? Waarom presteert hij/zij zo onder de maat? Eigenlijk vind je die leerling stiekem best wel lastig, maar waar komt dit gedrag vandaan? Zowel in het basis als in het voortgezet onderwijs lopen leerkrachten en onderwijzers regelmatig aan tegen de uitdagingen die het onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen met zich mee brengt. Ik publiceerde in 1997 het boek Hoogbegaafde Kinderen en ben sinds die tijd een veelgevraagd spreker over dit onderwerp. In 2002 studeerde ik bovendien cum laude af op dit onderwerp, waardoor ik ook de kennis van de wetenschap mee kan nemen. Daarnaast ben ik zelf  ervaringsdeskundig. Als moeder van 2 hoogintelligente kinderen die allebei niet het standaard pad liepen op school en in hun latere studies. Maar die beiden hun weg inmiddels goed gevonden hebben!

Op grond van deze kennis en ervaring heb ik een online module ontwikkeld om onderwijsgevenden te ondersteunen in eerdergenoemde uitdaging. Wat is nu eigenlijk activerende didactiek? Wat kan ik bijdragen aan de ontwikkeling van mijn hoogbegaafde leerlingen? Wat moet ik weten en wat moet ik kunnen? In deze praktijkgerichte training krijg je  – naast een verdiept inzicht in wat hoogbegaafdheid nu eigenlijk is – tips and tools waarmee je je leerlingen en/of jouw kinderen kunt helpen bij hun ontwikkeling. Ook geeft deze module een goed inzicht in het fenomeen hoogbegaafdheid zodat deze ook heel goed toepasbaar is op volwassenen.  Help jij mee om talloze misconcepties om zeep te helpen? Meld je dan snel aan

“Under reconstruction”

Nederlandse Bibliotheekdienst

“De auteur heeft de kunst verstaan de moeilijke leerpsychologische materie en de consequenties van hoogbegaafdheid voor opvoeding en onderwijs helder en voor de leek op toegankelijke wijze te verwoorden.”