Zowel in het basis als in het voortgezet onderwijs lopen leerkrachten en onderwijzers regelmatig aan tegen de uitdagingen die het onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen met zich mee brengt. Jenny van Zanten publiceerde in 1997 het boek Hoogbegaafde Kinderen. In 2002 studeerde zij bovendien cum laude af op dit onderwerp, waarin zij ook ervaringsdeskundige is.

Zij heeft op grond van haar kennis en ervaring een workshop ontwikkeld om onderwijsgevenden te ondersteunen in eerdergenoemde uitdaging. Wat is nu eigenlijk activerende didactiek? Wat kan ik bijdragen aan de ontwikkeling van mijn hoogbegaafde leerlingen? Wat moet ik weten en wat moet ik kunnen? In de praktijkgerichte workshop krijgt u – naast een verdiept inzicht in wat hoogbegaafdheid nu eigenlijk is – tips and tools waarmee u deze leerlingen kunt helpen bij hun ontwikkeling.

Nederlandse Bibliotheekdienst

“De auteur heeft de kunst verstaan de moeilijke leerpsychologische materie en de consequenties van hoogbegaafdheid voor opvoeding en onderwijs helder en voor de leek op toegankelijke wijze te verwoorden.”